64MM DR Gs1204 (OPW) (NIEUW 2020)
HET VOORBEELD

Om stukgoederen effectief te kunnen vervoeren werden in grote aantallen gesloten goederenwagons gebouwd. Men probeerde daar na verloop van tijd een en ander te standaardiseren. Zo ontstond o.a. een gesloten goederenwagon naar UIC normering; Gmms (ook wel Gs). Dit type wagon werd door bijna alle spoorwegmaatschappijen in Europa aangeschaft. Zo ook door de Deutsche Reichsbahn. Hoeveel wagons er totaal gebouwd zijn is onbekend, maar het waren er veel. Van serie tot serie waren er verschillen te herkennen en ook na een revisie kon het uiterlijk van een wagon veranderd zijn. Wagons die een internationale toelating hadden, waren voorzien van een groot logo met de lettters OPW. Deze wagons waren daardoor in grote delen van Europa aan te treffen.

HET MODEL

Veel aandacht is besteedt aan de omzetting in model. Het model is vervaardigd uit hoogwaardige kunststof. De wagon is in lijn met de geldende Spoor II normen geconstrueerd. Het model is voorzien van edelstalen wielen. Kogelgelagerde assen zorgen voor de beste rijeigenschappen. Verder is het model voorzien van verende buffers en zijn ook de assen verend.

Het model is speciaal ontwikkeld als lading voor de Rollbocken (B.v. Art.Nrs. 0005-0101 en 0005-0201). Zodoende kunt u het Rollbockverkeer in model volledig nabootsen. De bijpassende Rollbockgrube is verkrijgbaar onder Art Nr. 0005-0001.

Een veel gestelde vraag is:"Wat is de hoogte van dit model?"
- Gewoon op 64 mm rails, is de afstand tussen bovenkant spoorstaaf en bovenkant dak, 18,5 cm.
- Opgebockt op onze Rollbocken, is de afstand tussen bovenkant spoorstaaf en bovenkant dak, 20,0 cm.

We bevelen aan om dit model te gebruiken op bogen met een radius van minimaal 120 cm. Het rijden door bogen met een radius van 60 cm is technisch mogelijk, maar kan bij langere treincombinaties leiden tot ontsporingen.

Handleiding:
Printversie Profiel van vrije ruimte:
Wilt u weten of de gesloten goederenwagon door uw tunnel kan?

- Print het dokument uit
- Controleer de gegeven maat van 197mm
- Plak de afbeelding op karton
- snij de wagon uit
- Controleer uw tunnel

Belangrijke aanwijzing, de benodigde ruimte is weergegeven in combinatie met onze Rollbocken. De benodigde ruimte kan anders uitvallen indien u gebruik maakt van Rollbocken of Rollwagens van andere fabrikanten.

Art. Nr.: 0006-0015
Prijs: 299,00 incl.BTW
Levertijd: Uit voorraad leverbaar
Levering: Exclusief verzendkosten
(Verzendkosten Nederland 9,95)


Foto 1: Goederenwagon Gs1204 in DR uitvoering met OPW opdruk.


Foto 2: Geveerde assen, buffers en edelstalen wielen zijn standaard.


Foto 3: OPW; geschikt voor grensoverschreidend verkeer.