64MM DR Gmms (NIEUW 2018)
HET VOORBEELD

Om stukgoederen effectief te kunnen vervoeren werden in grote aantallen gesloten goederenwagons gebouwd. Men probeerde daar na verloop van tijd een en ander te standaardiseren. Zo ontstond o.a. een gesloten goederenwagon naar UIC normering; Gmms (ook wel Gs). Dit type wagon werd door beina alle spoorwegmaatschappijen in Europa aangeschaft. Zo ook door de Deutsche Reichsbahn. Hoeveel wagons er totaal gebouwd zijn is onbekend, maar het waren er veel. Van serie tot serie waren er verschillen te herkennen en ook na een revisie kon het uiterlijk van een wagon veranderd zijn.

HET MODEL

Veel aandacht is besteedt aan de omzetting in model. Het model is vervaardigd uit hoogwaardige kunststof. De wagon is in lijn met de geldende Spoor II normen geconstrueerd. Het model is voorzien van edelstalen wielen. Kogelgelagerde assen zorgen voor de beste rijeigenschappen. Verder is het model voorzien van verende buffers en zijn ook de assen verend.

Het model is speciaal ontwikkeld als lading voor de Rollbocken (B.v. Art.Nrs. 0005-0101 en 0005-0201). Zodoende kunt u het Rollbockverkeer in model volledig nabootsen. De bijpassende Rollbockgrube is verkrijgbaar onder Art Nr. 0005-0001.

We bevelen aan om dit model te gebruiken op bogen met een radius van minimaal 120 cm. Het rijden door bogen met een radius van 60 cm is technisch mogelijk, maar kan bij langere treincombinaties leiden tot ontsporingen.

Art. Nr.: 0006-0011
Prijs: Nog onbekend
Levertijd: eind 2018
Levering: Exclusief verzendkosten
(Verzendkosten Nederland 9,95)


Foto 1: Goederenwagon type Gmms (Gs) in DR uitvoering.


Foto 2: De fotos tonen een handmonster.


Foto 3: De Gmms is voorzien van verende assen en buffers.


Foto 4: De Gmms is ook geschikt voor het Rollbockverkeer.